Rouwdrukwerk is er in vele soorten en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het is een persoonlijke beslissing of er al dan niet gekozen wordt voor rouwdrukwerk en hoe dit er dan uit moet komen te zien.

 

Rouwkaart en rouwadvertentie

Wanneer een dierbare is overleden is het belangrijk om te bepalen wie u wilt uitnodigen voor de uitvaart en hoe u de genodigden wilt uitnodigen. Dit kan via een rouwkaart of een rouwadvertentie in de krant. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat vrienden of kennissen worden ingelicht en/of uitgenodigd via Whatsapp of Social media.

In alle emotie kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste woorden op papier te krijgen. Maar u staat er niet alleen voor. Onze uitvaartleiders helpen u graag bij het opstellen van de teksten en de opmaak van al het gewenste rouwdrukwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos qua formaat, materiaal en/of opmaak. U kunt het rouwdrukwerk erg persoonlijk maken door bijvoorbeeld het toevoegen van een foto, een veelzeggende tekst, quote of zin uit een liedje of een (religieus) boek.

 

Bidprentje en dankbetuiging

U kunt er voor kiezen om uw genodigden of belangstellenden bij vertrek van de condoleance of afscheidsdienst een bidprentje (ook wel gedachteniskaartje genoemd) mee te geven ter herinnering aan de overledene. Ook kunt u kiezen voor een dankbetuiging om de aanwezigen bij de uitvaart en andere betrokkenen of belangstellenden te bedanken. Een dankbetuiging wordt doorgaans geplaatst in de krant of per post gestuurd, deze laatste optie wordt als het meest persoonlijk ervaren.

Drukwerk

 

Het kan erg mooi zijn om al het door u gekozen rouwdrukwerk op elkaar af te stemmen. Hierin kan onze uitvaartleider u adviseren en met u meedenken. Zodra de opmaak en de teksten naar uw wens zijn bepaald stuurt onze uitvaartleider dit naar de drukkerij. Vanzelfsprekend zult u van al het gekozen rouwdrukwerk eerst een drukproef ontvangen. Indien gewenst kunnen er dan nog wijzigingen worden aangebracht. Pas na uw akkoord zal de drukker het in productie nemen.