In Nederland wordt er de laatste jaren steeds vaker gekozen voor cremeren. Na het afscheid en de crematie wordt de asbus gedurende een maand bewaard in het crematorium. Het is wettelijk bepaald dat gedurende die eerste maand de as niet mag worden verstrooid, bijgezet of meegegeven aan nabestaanden. Wanneer de wettelijk voorgeschreven wachttijd van één maand voorbij is kan er door de nabestaanden een beslissing worden genomen over de asbestemming.

 

Urnen

De meest gekozen optie voor asbestemming is een urn. In de loop van de jaren is het aanbod aan urnen dan ook ontzettend uitgebreid. Urnen zijn er in alle vormen, soorten, materialen, kleuren en maten.

Het kiezen van de juiste of passende urn heeft veelal te maken met persoonlijke smaak. Ook speelt de plek waar u de urn wilt neerzetten mee. Er zijn urnen voor buiten en urnen voor buiten. Ook zijn er zogenoemde bio-urnen, dit zijn biologisch afbreekbare urnen die u volledig kunt laten opgaan in de natuur.

Voor een ruime keuze aan urnen en een goed bijbehorend advies verwijzen wij u graag naar Nieuwkamp Gedenken in Borne, waar wij al jaren een prettige samenwerking mee hebben.

Mini urnen

Indien er meerdere nabestaanden een deel van de as mee willen nemen kan er gekozen worden voor mini-urnen. Deze kleine urnen zijn zowel bij ons als bij Nieuwkamp verkrijgbaar in diverse varianten.

Hieronder staat een selectie van de mini urnen die bij ons bestelbaar zijn.

Mini-urnen