Afscheid nemen van uw naaste

Wanneer een naaste overlijdt staat het leven even stil. Ervaar de emotie van dat moment en neem vooral de tijd om stil te kunnen staan bij het moment. Pas daarna belt u de huisarts voor het officieel vaststellen van de dood en het invullen en tekenen van de bijbehorende documenten. Onze werkwijze maakt het mogelijk om samen met uw naasten op een aandachtige manier afscheid te nemen van uw overleden dierbare. Pas nadat de arts is geweest belt u ons. We overleggen op welk tijdstip we bij u zullen zijn en lichten onze werkwijze in het kort toe. Misschien kunt u in de tussentijd in alle rust wat kleding en persoonlijke spullen klaarleggen zoals een bril, eventuele sieraden of een mooie foto. Ook is het goed om alvast een adressenlijst te maken.

Indien er een testament of wilsbeschikking is opgesteld aangaande de uitvaart dan is het belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te weten. Indien gewenst kunnen wij met uw toestemming u daarbij behulpzaam zijn.

Testament - onze werkwijze

Aangifte van overlijden

Wij verzorgen voor u, tenzij u anders aangeeft, de aangifte van overlijden.

De laatste verzorging

De overledene wordt nog één keer netjes verzorgd en gekleed. Vanzelfsprekend kunt u als nabestaanden hierbij aanwezig zijn indien u dit wenst. Ook kunt u met onze begeleiding helpen bij bijvoorbeeld de verzorging van het haar, een geurtje op doen, sieraden omhangen of manicuren.

De Opbaring

Voor de opbaring van uw overleden dierbare zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor thuis opbaring, dit kan in een bed (met een bedkoeler) en dit kan in een kist (met een kistkoeler). Deze koelsystemen zijn bij ons aanwezig, evenals rouwschermen voor gebruik thuis. Daarnaast kan er gekozen worden voor opbaring in ons uitvaartcentrum Het Uitvaarthuys. Hierbij kan er (op basis van beschikbaarheid) gekozen worden voor een familiekamer of voor opbaring in de aula. Klik hier voor meer informatie over opbaring in Het Uitvaarthuys.

Uitvaartregeling

Samen met u bespreken wij de wensen rondom de uitvaart/crematie. Wellicht heeft uw overleden naaste zijn of haar wensen al eens met u besproken, of deze vastgelegd in ons wensenboekje.

Wij helpen u bij de tekst voor de rouwkaart, de rouwadvertentie en bespreken samen de invulling zoals de uitvaart locatie, de condoleanceruimte en de afscheidsplechtigheid, dienst, muziek, spreker/spreekster, bloemen, vervoer, koffie en eventuele andere zaken die bij een passend afscheid horen.

Indien er een verzekering is neemt u dan meteen contact op met deze verzekering. Indien er sprake is van zoekgeraakte polissen en/of overgenomen verzekeringen, dan kunnen wij, indien u dit wenst, helpen deze gegevens op te sporen.