Wij spreken dan met u een voor u passend tijdstip af om naar u toe te komen. Misschien wilt u liever eerst nog een moment voor uzelf en/of uw naasten om even bij te komen en om het overlijden van uw dierbare even in alle rust een plekje te geven.

Wanneer wij een afspraak met u hebben gemaakt kunt u misschien al, naast de kleding, ook wat persoonlijke spullen klaarleggen zoals bril, eventuele sieraden, een mooie foto……

Ook is het fijn om een adressenlijst bij de hand te hebben.

Mocht er een testament of wilsbeschikking zijn opgesteld aangaande de uitvaart dan is het belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te weten. Eventueel kunnen wij u daarbij, met uw toestemming, behulpzaam zijn.

Aangifte van overlijden

Wij verzorgen voor u, tenzij u anders aangeeft, de aangifte van overlijden.

De laatste verzorging

De overledene wordt nog één keer netjes verzorgd en gekleed. Als nabestaanden kunt u hierbij  als u dit graag zou willen aanwezig zijn,  met onze  begeleiding,  om te helpen, zoals met de verzorging van het haar, een geurtje opdoen, sieraden, manicuren.

De Opbaring

De opbaring van de overledene kan

  • Thuis, in een bed (met bedkoeler) of in een kist (met kistkoeler)
  • Deze koelsystemen zijn bij ons aanwezig alsook rouwschermen voor gebruik thuis
  • Opbaring in “Het Uitvaarthuys” met bezoek op afspraak of u kunt gebruik maken van de familiekamer (indien beschikbaar), waarvan uzelf een sleutel krijgt en op elk door u gewenst moment, tot de dag van de uitvaart/crematie, een bezoek kunt brengen of aanwezig kunt zijn met uw naasten.

Uitvaartregeling

Samen met u bespreken wij de wensen rondom de uitvaart/crematie.

Wij helpen u bij de tekst voor de rouwkaart, de rouwadvertentie en bespreken samen de invulling zoals uitvaartlocatie, condoleanceruimte en de afscheidsplechtigheid, dienst, muziek, spreker/spreekster, bloemen, vervoer, koffie.

Indien er een verzekering is neemt u dan meteen contact op met deze verzekering. Mocht er sprake zijn van zoekgeraakte polissen en/of overgenomen verzekeringen, dan kunnen wij, indien u dit wenst, helpen deze gegevens op te sporen.