Om een uitvaart volledig te laten aansluiten aan de vooraf vastgelegde wens van de overledene, of aan de wens van de nabestaanden, zijn er diverse mogelijkheden en opties. We hebben er een aantal voor u opgesomd:

Spreker/Spreekster

Indien u een (professionele) spreekster wenst kan dit tijdens het regelen van de uitvaart kenbaar worden gemaakt. Wij kunnen ervaren spreeksters adviseren, of wellicht kent u zelf een spreker/spreekster waar uw voorkeur naar uit gaat. Waar u ook voor kiest, wij regelen het. Wij leggen contact met de spreker/spreekster van uw keuze. Hij/zij zal vervolgens contact met de nabestaanden opnemen en een afspraak maken voor een gesprek.

 

Dragers

De kist kan worden gedragen door familieleden, vrienden, kennissen of andere betrokkenen. Ook is het mogelijk om het dragen uit handen te geven. Konink Uitvaartbegeleiding werkt samen met een vaste groep ervaren dragers. Zij zijn specialist in het schouderen en het dragen van de kist. Onze uitvaartleiders vertellen u er graag meer over.

 

Video- en/of fotografie

Een video of foto’s laten maken van de uitvaart behoort ook tot de mogelijkheden. Nabestaanden kunnen zich in de loop van de tijd helaas steeds moeilijker details herinneren van de uitvaart van een dierbare. Terwijl die details het afscheid vaak juist zo persoonlijk maakten….

Om dit te voorkomen kunt u er voor kiezen om de uitvaart vast te laten leggen op foto’s en/of video. De beelden worden waardevolle herinneringen in de vorm van een film of fotoboek. Ze geven steun en kunnen helpend zijn in de rouwverwerking. Nabestaanden kunnen de beelden bekijken wanneer zij daar behoefte aan hebben.

Foto’s of videobeelden van de uitvaart kunnen ook wenselijk zijn wanneer een of meerdere betrokkenen om bepaalde redenen niet aanwezig konden zijn bij de uitvaart, of bijvoorbeeld wanneer betrokken kinderen op het moment van de uitvaart te jong zijn om er actieve herinneringen aan over te houden.

Mogelijkheden - videograaf

Muziek

De muziekkeuze op een uitvaart is erg persoonlijk, en de gekozen muziek máákt de uitvaart persoonlijk. Er kan worden gedacht aan de lievelingsmuziek van de overledene, muziek die hoort bij belangrijke gebeurtenissen uit zijn/haar leven, muziek dat gaat over afscheid nemen of juist over het doorgaan met het leven na verlies. Misschien heeft de overleden dierbare zijn/haar voorkeuren reeds vastgelegd in het Wensenboekje. Wanneer dit niet het geval is wordt de muziek door de nabestaanden uitgekozen. Op het internet zijn er diverse websites om inspiratie op te doen voor liedjes die geschikt en/of passend zijn voor een uitvaart. Naast het afspelen van (mp3-)muziek kan er ook voor livemuziek worden gekozen in de vorm van een koor, muzikant en/of zanger(es), al dan niet met instrumentale ondersteuning. Onze uitvaartleiders informeren u graag over de mogelijkheden en ontzorgen u waar mogelijk en gewenst.

Trompetist uitvaart

Koffietafel

Vaak wordt een afscheidsplechtigheid afgesloten met een koffietafel. De koffietafel is een gelegenheid om na de afscheidsplechtigheid na te praten, herinneringen op te halen en de familie steun te bieden.

Waar vroeger de koffietafel uit een kopje koffie en thee met een plakje cake bestond, zijn er vandaag de dag andere tradities/rituelen in opmars. Een toost uitbrengen op het leven is een van deze nieuwe rituelen. Het eten en drinken na de plechtigheid kan net zo persoonlijk zijn als de keuze voor bijvoorbeeld muziek of bloemen. Van koffie met cake tot sushi met champagne, werkelijk alles is mogelijk. De zogenoemde ‘koffietafel’ kan volledig naar wens worden ingevuld, passend bij de levensvisie van de overledene of aansluitend aan de wensen van de nabestaanden. Naast de diverse opties qua invulling van de koffietafel is er ook veel keuze qua locatie war de koffietafel mag plaatsvinden. Wij hebben ruime ervaring met diverse locaties in onze regio, onze uitvaartleiders denken graag met u mee.

 

Blijvende herinnering

Op diverse manieren kan er een blijvende herinnering aan een overleden dierbare gecreëerd worden. Dit kan in de vorm van een vingerafdruk of bijvoorbeeld een haarplukje. Wij beschikken  zelf over het benodigde materiaal om een vingerafdruk van een overledene te nemen. Een haarplukje of een vingerafdruk kunnen daarna verwerkt worden in of op een sieraad. Een selectie van onze sieraden zijn hier te vinden.