Steeds meer mensen kiezen voor het vastleggen van een uitvaart of crematie door een fotograaf en/of videograaf.

Uitvaart videograven en fotograven leveren waardevol naslagwerk. Beeldmateriaal om nog eens rustig te bekijken als troost maar ook om bijvoorbeeld te bekijken met naasten die niet aanwezig konden zijn bij het afscheid.

Als het gaat om het vastleggen van een emotionele gebeurtenis zoals een uitvaart, spelen zowel een uitvaartfotograaf als een uitvaart videograaf een belangrijke rol. Samen vormen ze een team dat ervoor zorgt dat alle aspecten van het afscheid op respectvolle en zorgvuldige wijze worden vastgelegd om zo een blijvende herinnering te creëren voor de nabestaanden.

De uitvaartfotograaf is verantwoordelijk voor het maken van stilstaande beelden die de essentie van de gebeurtenis vastleggen. Van de ingetogen momenten van verdriet tot de warme omhelzingen van troost. De fotograaf legt het hele spectrum van emoties vast met een artistiek oog en een empathische benadering. De fotograaf vereeuwigd de dag met zorgvuldig gecomponeerde foto’s. Voor nabestaanden een tastbare herinnering om te koesteren.

Aan de andere kant legt de uitvaart videograaf de gebeurtenis vast in bewegende beelden, waardoor de sfeer en de emoties van het moment op een dynamische manier worden vastgelegd. Van de serene stilte van de ceremonie tot de warme herinneringen die de aanwezige sprekers uitspreken. De videograaf legt alles zorgvuldig vast met oog voor detail. Het resultaat is een blijvende herinnering van het emotionele moment van afscheid nemen.

Samen vormen de uitvaart fotograaf en videograaf een team dat ervoor zorgt dat geen enkel moment verloren gaat. Ze werken discreet en respectvol, altijd rekening houdend met de behoeften en wensen van de nabestaanden. Met hun vakmanschap helpen ze bij het creëren van een blijvende herinnering die troost biedt.