Wist u dat u bij Konink Uitvaartbegeleiding ook terechtkunt voor een uitvaartspreker?

De invloed van religie bij uitvaarten is sterk afgenomen. De tijd dat de dominee of de pastoor met de uitvaartleider de hele uitvaart bepaalde is voorbij. We zien bij de verschillende kerkelijke uitvaarten natuurlijk de signatuur van de betreffende religie, maar de nabestaanden hebben een grote inbreng bij de invulling van de afscheidsbijeenkomst. Daar waar de nabestaanden kiezen voor een niet-kerkelijke uitvaart kan de uitvaartspreker of ritueel begeleider helpen bij het samenstellen en invullen van de afscheidsplechtigheid.

Bij Konink Uitvaartbegeleiding kunt u natuurlijk terecht voor een uitvaartleider die u begeleidt, helpt en ondersteund bij het regelen van de uitvaart. Maar u kunt ook bij ons terecht als u op zoek bent naar een uitvaartspreker die samen met u de afscheidsdienst samenstelt.

Marcel Koops is behalve een ervaren uitvaartleider ook een ervaren uitvaartspreker. In overleg met u kan hij de hele afscheidsceremonie of een gedeelte ervan samenstellen. Hij kan alle teksten schrijven en tijdens de afscheidsplechtigheid uitspreken of de door u geschreven teksten voordragen indien u dit prefereert. Ook kan hij voor u het In Memoriam schrijven zodat een familielid of goede vriend dit tijdens de plechtigheid kan uitspreken. De wensen van de overledene en/of nabestaanden staan te allen tijde centraal, ook wanneer u onze uitvaartspreker in de arm wilt nemen.

Wat kunt u verder verwachten van onze uitvaartspreker:

• Nadat u telefonisch met onze uitvaartleider de praktische zaken heeft geregeld komt hij naar u toe voor een gesprek. Dit gesprek duurt circa 2 tot 4 uur. Tijdens dit gesprek worden de wensen met betrekking tot de afscheidsplechtigheid besproken.
• U gaat met hem in gesprek over de overledene en over de band van de nabestaanden met de overledene. Herinneringen en verhalen, vreugde en verdriet, alles kan ter sprake komen.
• Hulp bij de muziekkeuze, keuze van gedichten of de inmenging van rituelen tijdens de uitvaartplechtigheid (bijvoorbeeld het aansteken van 1 of meerdere kaarsen).
• Desgewenst (hulp bij) het schrijven van een (uitgebreid) In Memoriam (levensverhaal). De uitvaartspreker kan ook teksten van andere sprekers verzamelen en deze indien nodig op elkaar afstemmen.
• Hij kan voorgaan tijdens de afscheidsplechtigheid.
• Eén herinneringsboekje (al dan niet met door u aangeleverde foto’s) en een nagesprek telefonisch of bij een van de nabestaanden thuis.