Voor het begraven van de overledene kunnen de nabestaanden terecht op de verschillende begraafplaatsen in de omgeving. Iedere begraafplaats hanteert een eigen reglement als het gaat om de aankoop of huur van een graf, de duur van de periode waarvoor het kan worden gehuurd, het plaatsen van grafmonumenten of gedenkstenen en het onderhoud. Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot begraven op één van de vele begraafplaatsen in Twente, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers kunnen u helpen met alle informatie die u nodig heeft.

Algemeen graf

Het algemene graf is eigendom van de gemeente. De gemeente stelt dan ook vast wie er in worden begraven. Vaak zijn dat twee tot drie personen die geen familierelatie met elkaar hebben en elkaar dus bij leven wellicht niet hebben gekend. Per gemeente en begraafplaats gelden andere regels met betrekking tot de periode waarin het graf gehandhaafd blijft. In veel gevallen wordt een graf bijvoorbeeld na een periode van dertig jaar geruimd. Wettelijk is deze periode minimaal 10 jaar.

Familiegraf

U kunt ook kiezen voor een familiegraf. Het gebruiksrecht van een familiegraf kunt u voor een vastgestelde periode aankopen. De lengte van die periode verschilt per gemeente. In veel gevallen kunt u het gebruiksrecht verlengen. U kunt zelf bepalen wie u in het graf wilt begraven. Het familiegraf biedt meestal plaats aan twee personen. Verlengt u het gebruiksrecht niet, dan wordt het familiegraf na afloop van de huurperiode geruimd.

Wensen rondom begraven

Wellicht heeft uw dierbare zijn of haar wensen rondom de begrafenis vastgelegd in een zogenoemd Wensenboekje. Vanzelfsprekend zijn wij u graag van dienst in de moeilijke dagen rondom het afscheid.

Begraafplaats